Blahodárné účinky Aloe Vera

16.04.2016 17:18

Aloe vera je dužnatou rostlinou, na kterou můžete narazit v mnoha odvětvích lidského počínání. Kosmetický, farmaceutický či třeba potravinářský průmysl – tam všude se využívají její specifické vlastnosti stojící u zrodu blahodárných účinků, pro které se tato rostlina stala tak oblíbenou.

Zázračné účinky aloe vera objevili už staří Egypťané, kteří rostlinu nazývali „Krev bohů“, protože jim připadala vyjímečná a hodna uctívání. Egyptské ženy toužící po věčné kráse pak aloe vera považovaly za klíč k úspěchu v honbě za zastavením stárnutí a nedaly na tuto rostlinu jako na kosmetický prostředek dopustit - vyráběly si z ní různé tinktury, masti a balzámy, kterými si potíraly celé tělo. Aloe vera udivovala tedy už spoustu minulých generací. Ani dnes však neztrácí nic ze svého kouzla.

 

Nejdůležitější částí aloe vera je dužina se šťávou

Pokud byste hledali, v čem je zakořeněno veškeré tajemství aloe vera, pak vězte, že je to právě polotekutý gel (šťáva), co se nachází v listech. Tato poloprůhledná tekutina obsahuje všechny důležité látky, které dají dohromady zázračnou směs prospěšnou při hojení menších i větších ran, popálenin, ekzémů, vyrážek. Aloe vera je však schopná působit i na vnitřní orgány, pomůže tak při překyselení žaludku, potížích se slinivkou břišní nebo v boji proti chorobám cév. Výjimkou nejsou ani úspěchy připisované této rostlině jako doprovodné přírodní terapii při rakovině tlustého či tenkého střeva, která je v tuzemsku velkým problémem, stejně jako diabetes, u něhož se také doporučuje využít účinků aloe. Na rostlinu by také měli myslet všichni, kdo chtějí zredukovat svou váhu. Pitím kvalitních nápojů s vysokou koncentrací gelu lze totiž podpořit metabolismus a zažívací trakt, aby látková přeměna v lidském těle fungovala bez problémů a spalování tuku mohlo probíhat bez zbytečných zádrhelů a komplikací.

 

Na závěr vám přinášíme tip na to, jak si lze aloe vera nápoj vyrobit podomácku:

Aloe vera nápoj s džusem

Ingredience:

  • přibližně 100 g dužiny aloe
  • 250 ml oblíbeného džusu
  • 200 ml minerální či obyčejné vody (nesycené)
  • přibližně 3 lžíce medu dle chuti

 

Jak aloe vera nápoj připravíte?

Odřízněte list a oloupejte ho tak, abyste získali vnitřní dužinu a aloe vera gel. Tu nakrájejte na menší kousky. Poté ji vložte do mixéru a přidejte ostatní ingredience. Směs promixujte a je hotovo. V případě, že se ve Vašem vybavení mixér nenachází, nemusíte zoufat. Pokud Vám nebudou vadit kousky dužiny při pití, můžete vše promíchat ručně.

 

 

Aloe vera bývá pro svůj široký záběr působnosti označována jako domácí lékárnička. Účinky aloe vera Vám pomohou poprat se s mnohými neduhy, které vám otravují život, a to zcela přírodním způsobem.