Čekejte prosím...
Archiv článků
13.10.2016 00:00
Zajímavé vlivy zeleného čaje zná lidstvo už dlouhá staletí. Nejedná se pouze o to, že zelený čaj tvoří jeden z mála nápojů, jejichž pití se doporučuje téměř v neomezeném množství, ani o jeho proslulý um, jak udržuje naši mysl v pozoru i v případech, když je člověk šíleně unavený a nejraději by...
20.09.2016 10:26
Příprava čaje není tak jednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ano, děláme-li si čaj z pytlíku, je to poměrně jednoduché, ale co když si chceme pochutnat na skutečně kvalitním čaji?
Příprava kvalitního čaje
Chcete si připravit kvalitní čaj tak, abyste si na něm co nejvíce...
07.09.2016 00:00
Čaj - nápoj, s kterým je spojena historie zejména Číny a Japonska. Legend o prvním šálku chutného čaje je bezpočet, stejně jako rozličných tříd čajů. Na našem webu Zdravavyzivacz.cz Vám v několika článcích představíme základní informace o čaji, o jeho historii, neopomeneme zásady správné přípravy...
15.06.2016 09:03
Co to vlastně je Smoothie? Je opravdu tak zdravé, jak se říká? Na tyto a další otázky zkusíme odpovědět v našem článku.
Smoothie je mixovaný nápoj s hlavní složkou tvořenou syrovým ovocem, nebo zeleninou (či kombinace obojího) a s dalšími možnými složkami jako jsou voda, led, mléčné produkty...
20.04.2016 12:26
Druhy obilovin
Tradiční evropské obiloviny jsou pšenice, žito, ječmen a oves; na jihu Evropy k nim ještě patří kukuřice. Dominantní postavení má pšenice; je vhodná prakticky pro všechny druhy těst a pečiva. Druhou nejvýznamnější obilovinou pro výrobu mouky je žito. Používá se především pro přípravu...
16.04.2016 17:18
Aloe vera je dužnatou rostlinou, na kterou můžete narazit v mnoha odvětvích lidského počínání. Kosmetický, farmaceutický či třeba potravinářský průmysl – tam všude se využívají její specifické vlastnosti stojící u zrodu blahodárných účinků, pro které se tato rostlina stala tak...
06.04.2016 09:21
Proč se Japonci dožívají nejvyššího věku ze všech národů na světě? Jeden z hlavních důvodů je i strava. Do jídelníčku Japonců patří neodmyslitelně mořské řasy - jeden z nejčistších a nejlepších zdrojů některých důležitých vitamínů a minerálů. Z vitamínů je to především C, A a skupiny B, např....
31.03.2016 10:00
Kustovnice čínská (Lycium chinense) je rostlina (keř), která se vyskytuje v Číně, Japonsku, Koreji a okolí. Plody této rostliny se nazývají godži a mají jasně červenou barvu.
Plod obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (arginin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin,...
15.03.2016 10:19
Co je detoxikace a proč detoxikovat?
Jaro už nám klepe na vrátka a s ním přichází aktuální téma detoxikace organismu.
Pomocí detoxikace zbavujeme naše tělo škodlivých látek. Tento proces je často spojován s obdobím jara, kdy se vše probouzí k životu. Občasná očista organismu však neuškodí kdykoliv...
08.03.2016 17:21
Shitake
Japonská houba Shiitake ( šitake ) česky houževnatec jedlý, latinsky Lentinus edodes nazývaná také elixír života nebo houba dlouhověkosti. Má světle až tmavě hnědý klobouk, velký až 10 cm.
Houba Shiitake a její účinky:
posiluje celkovou obranyschopnost organismu
upravuje množství...
Záznamy: 11 - 20 ze 39
DOPRAVA ZDARMA nad 2 500 Kč
akce: 1. konzultace zdarma
Nejprodávanější zboží
Kontakt
Kategorie
- Bezlepkové a Dia potraviny
- Bylinkové sirupy
- Cereálie, müsli, kaše
- Čaje Bylináře Pavla Váni
- Doplňky stravy
- Džemy
- Chlazené potraviny
- Káva, čaj, šťáva a další nápoje
- Koření
- Krekry, křupky, křehké plátky
- Luštěniny, rýže, jáhly, sója
- Mouky, vločky, obalovací směsi
- Nápoje plné energie
- Oleje, tuky, omáčky a octy
- Paštiky, kompoty, zelenina v nálevu
- RAW potraviny
- Semena, řasy, houby a plody
- Sušenky
- Sladkosti a mlsání
- Slazení
- Směsi
- Soli
- Těstoviny
- Bedýnky a dárky